BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

12 August 2009

::UIA oh UIA::

Salam selembut bayu seindah ukhuwah..

tika jemari ligat memainkan peranannya saat ini,.ak dan ira baru sj menjejakkan kaki d bumi Nilai setelah semalaman berada d UIA Gombak..Alhamdulillah..
hampir sj km sesat lg ke JB..huhu..dlm pjlnn kemaren pon km da sesat huhu..gerak kol 430pm tp kol 730pm baru la slmt smpai..2 pon setelah melalui pelbagai mehnah..huhu kt UIA pon sesat beb!!


bayangkanla da kol 1 pg ne kami xjmp lg bilik kwnku Rhodhiyah..huhu..nk qeyau jgk la..tpon beliau pon xdpt..xtaw nk bermalam kt mn lg..time 2 ak ngn ira tepikiaq nk tdoq lam keta ja..km sgt2 berserah kt ALLAH Taala..andai terjadi apa2 sx pon kt km,.km redho huhu..dan setelah beberapa menet barula beliau tpon km..huhu..ak da xtaw nk watpa lg time 2..huu..syukur sgt..
dan pg td dlm kol 9 km gerak ke Nilai..alhamdulillah perjalanan berjalan lancar sampaila ke satu simpang,km silap masok..huhu..1 perkara yg terbayang d kepala ak..sesat lg!!
terpaksala masok ke Putrajaya dan kembali ke jalan yg lurus..weee=p


tp...spjg perjalanan 2,tiba2 ak rasa highway 2 sgt pjg..dan ak rasa xpernah pon km lalu c2..ak da mula cuak..ira da penat n panik..dan tiba2 air mata ak hampir menitis..huhu
ak takot sgt..hanya ALLAH yg mampu menolong km saat 2..dlm ati ak terus berdoa moga d permudahkan segalanya..perjalanan ttp dteruskan walopn cuak yg amat..ketaq dan berdebaq suma bercampoq..dan d saat kekalutan dan ketidak warasan berfikir 2,.ak ternampak tangki air USIM..ma'nahu??ya..km da mmg kt NILAI!!


Alhamdulillah..pemanduan dteruskan smpaila kt umah sewa km..slmt sumanya..syukur ya Rabb..tp smpai skg ak maseh terfikir..apakah ALLAH sengaja mahu menguji kesabaran dan ketabahan km saat km dsesatkan d jln yg terang i2??sengaja DIA mahu melihat apakah km mudah berputus asa atau tidak..DAN adakah km ttp mengingatiNYA dlm apa jua keadaan km..tp yg ak pasti..dan sgt99 pasti ALLAH i2 terlalu penyayang dan terlalu pemurah pd setiap hambaNYA..d saat kita kebuntuan,.DIA tunjukkan jln..dan walopon d saat kita melupaiNYA,.DIA ttp bersama kita..subhanALLAH..betapa DIA sgt kasih kpd kita..sdgkn kita sering sj melupaiNYA dan hnya ingat DIA time kita ssh ja..huhu
moga pengalaman ni ak harap menjadi ibrah kpd kita..ingat! ALLAH tidak sekali2 melupai kita walopon beribu2 kali kita melupai DIA..hebatkan ALLAH kita?..=)



WAALLAHUA'LAM
hamba lemah,
Naimah Musa

3 comments:

nor niswah said...

hebat kan Allah kita..??
subhanallah, mmg hebat..
HE IS D GREATEST ONE...

pengalaman same yg pernah dilalui, kitowg nk g UKM je pun.. tersasar salah lorong akibat lori besar mengaburi pandangan..

Sepanjang perjalanan menuju ke Melaka jadinye..
tinggi betul pengharapan pada Allah time tu, tawakal dan istighfar..
Betapa hebat kuasa Allah akhirnya kitowg dpt gak patah balik..

terasa betapa kerdilnya diri dn tak layak mengharap pertolongan Allah... Tapi itulah Kekasih kita yg sentiasa Maha Pemurah...

orait dats all.. Have a nice day, naem..

curious said...

lah...tu la ...jln gna mata la kwn...hehe..
tiba2 ja nama aku terdapat dan tertera di blog ni...
apakah aku dikira orang yang beruntung dan glamor?

..aYaM gOrENg.. said...

ahahaha..da nm pon p uia..dok bilik ang plak 2..mst la ada nm ang kwn..haha..nway..syukran sgt weh..jasamu sgt2 ku kenang..